Torr pepparkaksdeg?
hej jag har vid flera tillfällen bakat pepparkakor, där pepparkaksdegen blivit torr och smulig, och inte alls gått att forma, vad gjorde jag för fel?
- Diana
Kan gissa på följande: För lite fett eller vätska i degen. För kall deg, degen har legat i kylskåp och inte riktigt hunnit bli så varm så den håller samman när den kavlas. För mycket mjöl i degen?
Redaktionens kommentar
Svårt att lösa. Bäst är att packa in degen tätt i plast så den inte torkar. Du kan försöka knåda in mera vatten i degen men den brukar bli blibbig.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgtipsetBroccolipajEn god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen! Första adventStillsam adventsfikaNu är det dags för adventsljusstakarnas ljus över bordet, stjärnor i fönstren, och kanske en trevande tomte i någon vrå. Än är vi inte varma i kläderna, så stora lussekattsbaket får vänta till en annan dag. Njut av en liten sats klassiska pepparkakor med goda ostar som vuxna tillbehör. Kombinationen pepparkakor med ädelost är en modern klassiker. En snabbakad mjuk pepparkaka sätter smak på adventsfikan utan krångel. Så skramla lite med pepparkaksformarna, tänd första ljuset och låt första advent bli en bra ursäkt för en riktigt god fika. I all enkelhet! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Läste frågan här ovan. Vad gör jag för att rädda en sådan deg, mer än att ta fram den i rumstemperatur i tid?