Torr pepparkaksdeg?
hej jag har vid flera tillfällen bakat pepparkakor, där pepparkaksdegen blivit torr och smulig, och inte alls gått att forma, vad gjorde jag för fel?
- Diana
Kan gissa på följande: För lite fett eller vätska i degen. För kall deg, degen har legat i kylskåp och inte riktigt hunnit bli så varm så den håller samman när den kavlas. För mycket mjöl i degen?
Redaktionens kommentar
Svårt att lösa. Bäst är att packa in degen tätt i plast så den inte torkar. Du kan försöka knåda in mera vatten i degen men den brukar bli blibbig.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterBaka en cocoskaka i helgen!Cocos passar fint i en mängd olika rätter, från grytor och soppor till drinkar eller kakor. Smaken är lite sötaktig och går bra att kombinera med olika typer av smaker. Nu finns ett helt nyskapat recept på en god cocoskaka som passar fint både som efterrätt och till fika. Servera i tunna skivor till ett gott te, eller varför inte tillsammans med glass och fruktsallad till efterrätten? Dessutom blir den bara godare när den fått vila över natten! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Läste frågan här ovan. Vad gör jag för att rädda en sådan deg, mer än att ta fram den i rumstemperatur i tid?