Pepparkakor med farinsockerEtt pepparkaksrecept på bruna, klassiska pepparkakor med brun farin i degen. Du behöver
Gör så här:Cirka 125 st Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka ihop under omrörning tills sockret löst sig. Lägg i matfettet och låt det smälta. Rör i kryddorna, tag av kastrullen från plattan och låt svalna. Blanda bikarbonaten med 7-9 dl av mjölet, rör i matfettblandningen och arbeta ihop degen. Pudra över mjöl och täck degen med en handduk eller med plastfolie. Låt stå svalt över natten. Kavla ut tunt direkt på smord plåt eller på bakbordet. Bakplåtspapper går även det bra. Tag ut figurer. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i mellan 8 och 10 minuter. Lossa pepparkakorna från plåten direkt efter gräddning. Låt dem svalna, antingen på plåten eller på galler. Tänk på att kakorna är mjuka innan de kallnat, så låt dem svalna plant. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... FrukostbullarNygräddat till frukostLåt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt. PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!
Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Detta blev inte alls bra. Fick slänga. Alldeles för mycket vatten. Blev seg och lös som en bröddeg.