Vita pepparkakor med fruktTrött på vanliga pepparkakor? Variera med frukt efter egen smak! Du behöver
Gör så här:Cirka 160 stycken Koka ihop ingefära, matfett, sirap och socker. Låt svalna. Tillsätt äggen. Blanda hälften av mjölet med bakpulvret och rör ner i smeten. Tillsätt resten av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt vila några timmar, gärna över natten. Hacka frukten i mindre bitar och knåda in den i degen. Kavla ut till ungefär 2 millimeter tjocklek och stansa ut figurer med formar. Tänk på att frukten kan skada kanterna på kakan när den överflödiga degen tas bort, så se till att trycka ordentligt med formen eller håll kvar formen när du tar bort den. Grädda i 175 till 200 grader i 8 till 10 minuter, tills pepparkakorna fått guldgul färg. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HöstlovBaka på höstlovetHöstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans. VinterpicknickGott i skidbackenJust nu vimlar skid– och pulkabackarna av sportlovsfirare i alla åldrar. Och bra mellanmål att ta med upp på backen eller i spåret är ett måste för orken och trivseln. Gör en omgång egna bars att ha i fickan eller väskan. Vill du någonting matigt passar piroger, mjuk picknickpizza eller pestosnurror fint. Fyllda pitabröd eller hembakade korvbröd förhöjer grillningen. Väl inne i stugvärmen passar rykande nybakta scones som allra bäst. Och framåt kvällen en värmande Irish coffee framför brasan! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|