Skurna pepparkakor med mandelSkurna pepparkakor som skärs i stället för att kavlas. Här ett recept med mandel. Du behöver
Gör så här:Cirka 150 st Hacka mandeln grovt med en kniv. Smält matfettet och rör i socker och sirap. Se till att allt socker löser sig innan du tar av det från plattan och låter det svalna. Blanda vetemjöl och bikarbonat. Rör ned fettblandningen i mjölet tillsammans med övriga ingredienser. Stjälp upp på ett bakbord och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två längder, fyrkantig, rund eller trekantig med ungefär 5 centimeters höjd. Låt stå svalt i cirka 12 timmar. Skär därefter längderna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg upp på smord plåt eller på bakplåtspapper. Grädda i 5 till 6 minuter i 200 grader. Tag genast av från plåten med stekspade eller liknande och låt svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kryddig pajKryddstarka pajerSpiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst! SnabbakatLångpannanBaka måste inte vara krångligt. Ibland vill man göra det buslätt och till många gäster, men trots det slippa butiksbakade kakor. Då är långpannan din vän! Gör godaste kladdkakan som räcker till många och går lätt att slänga ihop. Gör kokosrutor, klassiskt, enkelt och oemotståndligt! Har du många gäster på gång passar en dubbel sats smulpaj utmärkt och varför inte laga en dubbel matpaj också? Eller kanske en omgång frukostbullar eller en rejäl pizza, allt i långpannan! Gör det enkelt ibland, men gott! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|