Pepparkakor med äggPepparkakor med ägg och mycket kryddor. Du behöver
Gör så här:Cirka 160 stycken Koka ihop ingefära, kanel, kryddnejlikor, matfett, sirap och socker. Låt svalna. Tillsätt äggen. Blanda hälften av mjölet med bakpulvret och rör ner i smeten. Tillsätt resten av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt vila några timmar, gärna över natten. Kavla ut tunt direkt på smord plåt eller på bakbordet. Bakplåtspapper går även det bra. Tag ut figurer. Grädda i 175 till 200 grader i 8 till 10 minuter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorFika genast? Kladdkaka!Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare. Bröd till julJulens bästa brödKryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd! SkorporKnaprigt med snits
Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|